Wat je geeft, krijg je terug

Wat doe je als werkgever wanneer de wereld op z’n kop komt te staan en veel zekerheden ineens onzekerheden worden? Hetzelfde als altijd, vinden ze bij Quint. Of we het nu over de periode van vóór of tijdens de coronacrisis hebben, hun aanpak kenmerkt zich door openheid, aandacht en maatwerk. Met veel commitment en verrassend meedenkende medewerkers tot gevolg. CEO Maurice Boon en CFO Frank Grift zijn het erover eens: “We zijn een nóg hechtere club geworden door alles wat er in 2020 gebeurd is.”

We zijn een nóg hechtere club geworden door alles wat er in 2020 gebeurd is.”

CEO MAURICE BOON & CFO FRANK GRIFT

FRANK GRIFT

Maandelijkse update

“Als we in maart wisten wat we nu weten, hadden we toen al in onze handjes geknepen, zeiden we gister nog tegen elkaar. Ons team is sterk genoeg om stormen van formaat te doorstaan, al hebben we ook zeker onzekere tijden gekend door corona. Wat we als management van het begin af aan doen, is transparant zijn in onze communicatie. Eens in de maand geven we iedereen een business update. Hoe ontwikkelt de markt zich? Hoe staat Quint ervoor en wat zijn mogelijke scenario’s? Door mensen keer op keer mee te nemen in onze gedachtegang, vragen te laten stellen, zorgen te delen en geen valse hoop te geven, bleef het vertrouwen in elkaar hoog.”

Persoonlijke zorg en collectieve cadeaus

“Wat we daarnaast gedaan hebben - en nog steeds doen - is medewerkers actief en structureel bellen om te vragen hoe het met ze gaat”, legt Maurice uit. “Hoe gaat het thuis? Trek je het nog?” Op individuele basis heeft Quint haar medewerkers de nodige tijd en aandacht gegeven, zodat zij die het nodig hadden zich konden focussen op zichzelf of hun directe omgeving. Ook de borrelpakketten, Quint@home boxes en collegiale wandelingen vielen in de smaak. “Even dat hart onder de spreekwoordelijke riem hè”, gaat Maurice verder. “Dat hebben wij mensen gewoon nodig. En in crisistijd nog nét een beetje meer.”

Kosten noch moeite

“Om ervoor te zorgen dat iedereen thuis fatsoenlijk en fijn kan werken, zijn we direct gaan investeren in goede thuiswerkplekken”, vertelt Frank. “En vanuit de gedachte dat de dagelijkse sleur van onze mensen en hun thuisfront wel even doorbroken mocht, zijn we op het idee gekomen lodges op een vakantiepark af te huren. Van de kleine presentjes tot de grote gebaren, zorgen moet je nooit vanuit kosten benaderen. Elke vorm van aandacht betaalt zichzelf altijd terug! Bovendien moet je het oprecht leuk vinden dit voor en met je mensen te doen. Gespeelde interesse? Daar prikken mensen zo doorheen.”

MAURICE BOON

Samen schouders eronder

De blik van die binnenlopende medewerker die uitspreekt hoe goed hij Quint’s aanpak in deze tijd vindt. De ongevraagde bedankjes in de mailbox en op de app. Volgens Maurice zijn ze allemaal even mooi. Maar het allergrootste compliment? “Dat is wel dat enkele thuiswerkenden op een gegeven moment zelf aanboden hun leaseauto in te leveren. ‘Scheelt Quint weer geld’, zeiden ze. Toen moest ik wel even slikken ja! We hebben hun idee trouwens overgenomen en voor mensen die hier gebruik van maken, staat hier nu iets tegenover. Er was ook een moment in maart waarop mensen opperden de winstdeling te schrappen dit jaar, wat uiteindelijk niet nodig is gebleken. Die collectieve bereidheid en wil om er met z’n allen doorheen te komen? Daar ben ik hartstikke trots op!”

“Sterk leiderschap bewijst zich in tijden van crisis.”

QUINTERS AAN HET WOORD

Bij Quint werken ruim 350 mensen, verdeeld over meerdere kantoren in verschillende landen. Hieronder vind je een aantal persoonlijke verhalen van Quinters in Nederland.

Dragana Mijatovic

Gabi Bousché & Charlotte

van der Kooij

Mireille van Kol

Maurice Boon