Vieren

Quint is een grote familie met een positieve werksfeer. De nadruk ligt op informaliteit, openheid, vertrouwen en gelijkheid. Daarom zijn de relaties tussen Quinters (ook met het management) vriendschappelijk en informeel. We komen graag samen om successen met elkaar te vieren. Succesvolle verhalen inspireren vaak tot nieuw succes. Bovendien laten we zo zien wat er goed gaat, leren we van zaken die anders moeten en zorgen we voor saamhorigheid en trots.

Vieren doe je samen

Gezamenlijke meetings

Tijdens de nieuwjaarsborrel blikken we terug op het voorgaande jaar en spreken we onze ambities uit voor de toekomst. We vieren dan ook de komst van nieuwe en gepromoveerde Quinters. Gedurende de rest van het jaar vieren we tijdens de Quintdagen, teammeets en stafuitjes individueel, team- of organisatiesucces. Organisatiesucces – gedeeld binnen het projectteam: Successen die we realiseren met de klant vieren we voornamelijk in het projectteam. Sommige klanten organiseren bijvoorbeeld een etentje of borrel en nodigen dan ook de Quinters uit. Soms wordt vanuit de salesafdeling of door de practice lead een diner of uitje georganiseerd als er een groot project met succes is afgerond.

Sinterklaas

Partners en kinderen van Quinters zijn tijdens het Sinterklaasfeest altijd welkom. Tijdens Sinterklaas nodigen we ieder kind (tot twaalf jaar) uit om er een leuk feest te maken. In het verleden hebben we koekjes gebakken, trampoline gesprongen, circusacts geoefend, geschaatst, boerderijen bezocht, geitjes melk gegeven en gebowld. Altijd feest dus! Aan het einde van het Sinterklaasfeest komt Sinterklaas met zijn Pieten langs (gespeeld door enthousiaste Quinters), zij delen mooie cadeaus uit met een persoonlijk verhaal. Zelfs in Covid-19 tijd hebben we er iets speciaals van gemaakt. Een unieke online editie met Sinterklaas, Pieten en de kinderen. En wat was het leuk. Ondanks dat we niet bij elkaar waren, hebben we veel lol gehad en een toffe beleving kunnen creëren met z'n allen. De transport piet is hierbij door heel Nederland gecrossed om ervoor te zorgen dat alle cadeaus op tijd bij de kinderen konden zijn!

BBQ

Verbinding met onze omgeving en dus ook met onze buren vinden we belangrijk. Daarom organiseren we in de zomermaanden een BBQ voor onze buren. We delen een bedrijventerrein met drie andere organisaties. Ieder van ons verzorgt een gedeelte van de BBQ. Zo leren we elkaar ieder jaar weer wat beter kennen.

Alumni

Iedere Quinter die ooit bij ons heeft gewerkt is welkom op de Alumni zomerborrel. Zo blijven we op de hoogte van elkaars (professionele) leven. En het komt vaak voor dat iemand na een paar jaar toch weer terug in dienst komt.

Eindfeest

Ons mooiste en grootste feest vieren we in december. Tijdens dit themafeest pakken we groots uit met theater, kunst, humor, dans en zang. Vaak op een inspirerende plek inclusief diner, overnachting en ontbijt. Het thema blijft tot het laatste moment een groot geheim. Iedereen doet mee – het is het moment waarop we al het harde werk en inzet belonen met ontspanning, lol, plezier en gezelligheid. Helaas vanwege Covid-19 geen eindfeest. Wel heeft iedereen een kerstpakket ontvangen met een persoonlijke kerstkaart van de practice lead of direct leidinggevende. Haalt het natuurlijk niet bij ons feest, maar wie weet in 2021 twee feesten?

“Vieren is verbinden, en dus staan we bij Quint vaak stil bij bijzondere momenten. Ook omdat we elkaar niet zo vaak zien, zijn we gewend regelmatig iets te organiseren. Toen Covid-19 roet in het fysieke eten gooide, was dat dus best even switchen. Sommige events - denk aan spellen, borrels, pluimuitreikingen en business updates - lukten prima online. Andere bleken hier echter minder geschikt voor, zoals onze collectieve Quint dagen. Na een paar keer een virtuele poging gewaagd te hebben in kleinere groepjes, besloten we hier andere dingen voor in de plaats te laten komen.

Zo was er geen groots Quint kerstfeest, maar mochten onze medewerkers met hun gezin logeren op een vakantiepark. Er waren cadeaubonnen en flesjes bubbels voor de nieuwjaarsborrel thuis, in plaats van taart en champagne op kantoor. Verder stuurden we een @home-pakket met trui en dikke sokken voor thuis. En het sinterklaasfeest? Dat bleek ook online een persoonlijk evenement te kunnen zijn, mede dankzij onze hulpsinterklazen, regelpieten en greenscreens. De aandacht die we gaven was dit jaar weliswaar anders, maar gelukkig niet minder!”

“Vieren is verbinden, en dus staan we bij Quint vaak stil bij bijzondere momenten."

Roos Mijnen

event manager

Nog meer vieren

Ieder team organiseert op zijn eigen manier succes. Met een goed glas wijn, een luxe broodje of een heerlijk taartje. De meeste teams gaan een paar keer per jaar met elkaar uit eten en organiseren leuke uitjes zoals een zeiltocht, paardrijden of het volgen van een kookworkshop.

Vieren van persoonlijke momenten en mijlpalen

Als je denkt aan belangrijke momenten in het leven, denk je waarschijnlijk aan de geboorte van een kind of aan trouwen. Maar er zijn nog zoveel meer mooie en belangrijke momenten! Sommige zijn er om het leven te vieren, sommige om afscheid te nemen. We vinden ze allemaal het stilstaan waard en nemen de tijd om erbij stil te staan en er aandacht aan te geven. Met bloemen, met bubbels, met handgeschreven kaartjes, boeken of persoonlijke cadeaus.

Verjaardag

Iedereen ontvangt op zijn verjaardag een bos bloemen. Als iemand toevallig op zijn verjaardag op kantoor is, staan we hier in de keuken bij stil en vieren we dit met elkaar. Waarbij de jarige meestal trakteert.

Geboorte kind

Als een Quinter een kindje krijgt, ontvangt hij of zij een rompertje met daarop het logo van Quint. Als als iemand een tweede kindje krijgt, ontvangt diegene een knuffel met dare to challenge erop. Daarnaast zijn er natuurlijk bloemen en felicitaties. Quinters delen zijn of haar verhaal en eerste foto’s van het kindje. De geboorte van een kindje werd in afgelopen business update als 1 van de Highlites benoemd bij de terugblik op 2020.

Huwelijk

Als een Quinter trouwt, sturen wij natuurlijk het aanstaande echtpaar een fles champagne toe om te toosten op een liefdevol huwelijk. Vaak zijn er ook Quint collega’s aanwezig bij de huwelijksvoltrekking of op het huwelijksfeest.

Geslaagd

Wanneer een Quinter afstudeert of promoveert, vieren we dat graag samen, trots op de inspanning en het resultaat van een collega. Vaak zijn we aanwezig op zo'n mooi moment met een persoonlijk cadeau.

Verhuizing

Wanneer Quinters verhuizen ontvangen ze op hun nieuwe adres een mooie bos bloemen met gelukswensen in de nieuwe woning.

Jubileum

Wanneer Quinters zich langere tijd aan ons verbinden is dat reden om dit met elkaar te vieren! Wanneer een Quinter een 5 jarig werkjubileum heeft verwennen wij hem of haar met een dinerbon om zelf te besteden. Bij een werkjubileum van 10, 15 en 20 jaar wordt een etentje aangeboden met 5 Quinters en ook de partner is daarbij uitgenodigd. Ook ontvangt de Quinter een extra verlofdag, een mooie bos bloemen en een fles champagne.

Uit dienst

Wanneer een Quinter besluit zijn/haar loopbaan elders voort te zetten, wordt er aandacht besteed aan het nemen van afscheid door het aanbieden van een afscheidsetentje/borrel/BBQ met 5 Quinters en ontvangt hij of zij een mooie bos bloemen en een cadeau van Quint als dank voor de inzet en bijdrage. Ook wordt de vertrekkende Quinter uitgenodigd voor de alumnigroep.

“Als balie- en facilitair medewerkster ben ik vaak druk met bloemetjes regelen en lekkers klaarzetten. Er gaat hier namelijk geen feestdag voorbij zonder feestje! Ben je jarig, dan krijg je een cadeautje thuisgestuurd en wordt er een gebakje geregeld op kantoor. Met Pasen en Sinterklaas zijn we uiteraard van de partij en met Kerst kan iedereen rekenen op een groot eindejaarsfeest, inclusief diner en overnachting voor wie wil. Ook als de coronamaatregelen het lastig maken, kijkt Quint naar wat nog wél kan. Zo hadden alle Quint kinderen dit jaar een online gesprekje en cadeaumoment met de Sint. Wat ze heerlijk vonden, getuige de blije koppies die we op onze interne portal voorbij zagen komen. En omdat we een online kerstviering niet zo zagen zitten, hebben we een aantal lodges op een vakantiepark gehuurd. Hier mag iedereen om beurten een paar nachten verblijven met zijn gezin of een vriend of vriendin. Ja, we doen veel moeite om te vieren wat er te vieren valt.”

Claudia Klaver

facilitair medewerkster