Vieren

Quint is een grote familie met een positieve werksfeer. De nadruk ligt op informaliteit, openheid, vertrouwen en gelijkheid. Daarom zijn de relaties tussen Quinters (ook met het management) vriendschappelijke en informeel. We komen graag samen om successen met elkaar te vieren. Succesvolle verhalen inspireren vaak tot nieuw succes. Bovendien laten we zo zien wat er goed gaat, leren we van zaken die anders moeten en zorgen we voor saamhorigheid en trots.

Vieren doe je samen

Gezamenlijke meetings

Tijdens de nieuwjaarsborrel blikken we terug op het voorgaande jaar en spreken we onze ambities uit voor de toekomst. We vieren dan ook de komst van nieuwe en gepromoveerde Quinters. Gedurende de rest van het jaar vieren we tijdens de Quintdagen, teammeets en stafuitjes individueel, team- of organisatiesucces.


Organisatiesucces – gedeeld binnen het projectteam

Successen die we realiseren met de klant vieren we voornamelijk in het projectteam. Sommige klanten organiseren bijvoorbeeld een etentje of borrel en nodigen dan ook de Quinters uit. Soms wordt vanuit de salesafdeling of door de practice lead een diner of uitje georganiseerd als er een groot project met succes is afgerond.

Sinterklaas

Partners en kinderen van Quinters zijn tijdens het Sinterklaasfeest altijd welkom. Tijdens Sinterklaas nodigen we ieder kind (tot twaalf jaar) uit om er een leuk feest te maken. In het verleden hebben we koekjes gebakken, trampoline gesprongen, circusacts geoefend, geschaatst, boerderijen bezocht, geitjes melk gegeven en gebowld. Altijd feest dus! Aan het einde van het Sinterklaasfeest komt Sinterklaas met zijn Pieten langs (gespeeld door enthousiaste Quinters), zij delen mooie cadeaus uit met een persoonlijk verhaal.


Samen vieren

BBQ

Verbinding met onze omgeving en dus ook met onze buren vinden we belangrijk. Daarom organiseren we in de zomermaanden een BBQ voor onze buren. We delen een bedrijventerrein met drie andere organisaties. Ieder van ons verzorgt een gedeelte van de BBQ. Zo leren we elkaar ieder jaar weer wat beter kennen.

Alumni

Iedere Quinter die ooit bij ons heeft gewerkt is welkom op de Alumni zomerborrel. Zo blijven we op de hoogte van elkaars (professionele) leven. En het komt vaak voor dat iemand na een paar jaar toch weer terug in dienst komt.

Eindfeest

Ons mooiste en grootste feest vieren we in december. Tijdens dit themafeest pakken we groots uit met theater, kunst, humor, dans en zang. Vaak op een inspirerende plek inclusief diner, overnachting en ontbijt. Het thema blijft tot het laatste moment een groot geheim. Iedereen doet mee – het is het moment waarop we al het harde werk en inzet belonen met ontspanning, lol, plezier en gezelligheid.


Nog meer vieren

Ieder team organiseert op zijn eigen manier succes. Met een goed glas wijn, een luxe broodje of een heerlijk taartje. De meeste teams gaan een paar keer per jaar met elkaar uit eten en organiseren leuke uitjes zoals een zeiltocht, paardrijden of het volgen van een kookworkshop.

Vieren van persoonlijke successen en mijlpalen

We staan stil bij persoonlijke gebeurtenissen zoals een verjaardag, de geboorte van een kind, een verhuizing, een huwelijk of het behalen van een diploma. Tijdens al deze gebeurtenissen nemen we de tijd om erbij stil te staan en er aandacht aan te geven. Met bloemen, met bubbels, met handgeschreven kaartjes, boeken of persoonlijke cadeaus.


Verjaardag

Iedereen ontvangt op zijn verjaardag een bos bloemen Als iemand toevallig op zijn verjaardag op kantoor is, staan we hier in de keuken bij stil en vieren we dit met elkaar. Waarbij de jarige meestal trakteert.


Geboorte kind

Als een Quinter een kindje krijgt, ontvangt hij of zij een rompertje met daarop het logo van Quint. Als als iemand een tweede kindje krijgt, ontvangt diegene een speeldoekje met dare to challenge erop. Daarnaast zijn er natuurlijk bloemen en felicitaties. Standaard deelt bijna iedere Quinter zijn of haar verhaal en eerste foto’s van het kindje.


Huwelijk

Als een Quinter trouwt, sturen wij natuurlijk het aanstaande echtpaar een fles champagne toe om te toosten op een liefdevol huwelijk.


Geslaagd

Wanneer een Quinter afstudeert of promoveert, vieren we dat graag samen, trots op de inspanning en het resultaat van een collega. Vaak zijn we aanwezig op zo'n mooi moment met een persoonlijk cadeau.

Hoe kwam je bij Quint terecht?

"Na elf jaar werkervaring bij serviceproviders zocht ik een plek waar ik eerder in het proces betrokken kon zijn bij IT-Sourcing en hun digitale transformaties: organisaties helpen bij strategie en beleid. Als je bewust een nieuwe stap maakt, ga je niet over één nacht ijs. Ik heb toen op een rij gezet welke aspecten van een bedrijf ik belangrijk vind."


En Quint voldeed daaraan?

"Bij alle aspecten kan ik een vinkje zetten; ik werk bijvoorbeeld graag in teamverband: in mijn eentje gedetacheerd worden, is niets voor mij. Ik heb in vorige functies aan de andere kant van de tafel al met dit bedrijf gewerkt en het viel me toen al op dat je nooit een Quinter alleen zag zitten. Ik zag ook al dat mensen elkaar scherp hielden. Dat getuigt van een open en lerende cultuur."

"Het viel me op dat je nooit een Quinter alleen zag zitten."

Heb je na drie maanden het gevoel dat je de juiste keuze hebt gemaakt?

"Absoluut. Ik heb voordat ik hier kwam werken al mogen deelnemen aan de Quint Summer School. Hier werd, in verschillende sessies van een dagdeel, kennis en ervaring gedeeld voor en door Quinters, erg inspirerend. Het was voor mij ook een ongedwongen manier om kennis te maken met de mensen en de cultuur.


Ik geloof niet dat Dare to challenge door een communicatiebureau is bedacht. Het zit écht in de cultuur. Je wordt op opdrachten gezet die soms niet direct in je comfort zone zitten, maar waar je uiteindelijk wel de competenties voor hebt, aangesterkt met iemand die er ervaring mee heeft. Alleen door te doen, leer je. Daar ben ik van overtuigd."


Mike Wilmot

Senior Consultant