Bedanken

Elkaar bedanken, inspireert anderen om hetzelfde te doen. We nemen daarom de tijd om onze waardering voor elkaar uit te spreken. Na een fijne samenwerking bijvoorbeeld, of gewoon bij het koffiezetapparaat of via de tool Impraise. Tijdens het eindejaarsfeest, de nieuwjaarsborrel en de uitreiking van een incentive is het uitspreken van dankbaarheid een belangrijk moment. Bedanken is bovendien een vast onderdeel van het Q-proces, de projectevaluatie, het beoordelingsgesprek, de salarisbrieven, de business-update en de teammeets.

Quinters bedanken elkaar met incentives

Buiten de waardering die Quinters direct naar elkaar uitspreken tijdens samenwerking en projecten hebben we ook een speciale incentive-regeling bij Quint. Collega’s kunnen elkaar een incentive geven: een bedankje of cadeautje als medewerkers iets extra’s hebben gedaan, elkaar hebben ondersteund in een project of op een andere manier iets buitengewoons hebben gedaan voor Quint. Elke medewerker kan zijn of haar collega een incentive geven zonder dat goedkeuring van het management nodig is.

De aanvraag gebeurt via onze portal en wordt naar HR gestuurd. HR zorgt dat de aangevraagde incentive wordt besteld. De Quinter ontvangt dan een handgeschreven kaart en een cadeautje ter waarde van 70 euro meestal in de vorm van een cadeaubon. Ook kunnen grotere incentives worden gegeven. Dit kan een cadeau zijn tussen de 250 en 1000 euro: een hotelovernachting, een dagje uit of een weekend weg met het gezin. Deze aanvraag heeft wel goedkeuring van het managementteam nodig. De incentives worden vaak uitgedeeld tijdens teammeets of bijeenkomsten waar veel Quinters zijn. Zo laten we zien dat Quinters elkaar waarderen en dat ook uitspreken naar elkaar.


Jubilea – voor het bereiken van een mijlpaal

Jubilea zijn belangrijke mijlpalen. Na tien, vijftien en twintig jaar dienstverband krijgt iedere Quinter naast champagne en bloemen een diner aangeboden met zijn of haar partner en vijf andere Quinters. Dat is het ideale moment om stil te staan bij de belangrijke bijdrage van de desbetreffende Quinter en wat hem of haar zo bijzonder maakt.


Aandacht, ook als je vertrekt

Iedereen die bij Quint vertrekt, krijgt een uitnodiging om een afscheidsetentje, borrel of lunch te organiseren. Quinters die ons verlaten mogen vijf collega’s uitnodigen voor een etentje, ook kunnen ze het budget gebruiken voor een borrel of een BBQ in hun eigen achtertuin. De collega’s die bij het afscheidsetentje zijn, krijgen budget (afhankelijk van het aantal jaren dat iemand voor Quint heeft gewerkt) om een persoonlijk cadeau voor hem of haar te kopen. Bovendien ontvangt iedereen op zijn laatste werkdag een bos bloemen en nodigen we hem of haar graag uit voor onze alumni-bijeenkomsten.


2020 - aan de slag met de spiegel

We bedanken nu vooral op resultaat, de inzet op een project, het binnenhalen van een nieuwe opdracht, complexe problemen, extra inzet en tijd. En minder op gedrag, voorbeeldrollen en het uitdragen van onze gedragswaarden. We willen in 2020 aan de slag met ons Quint-spiegeltje, om zo ook het gedrag dat wat impliciet is met elkaar expliciet te maken. Dat maakt het niet alleen duidelijker, het zorgt ook dat je elkaar daar makkelijker op kunt aanspreken. Zowel kritisch als positief, gedrag in de spotlight!


Waarom zou je mensen aanraden om bij Quint te komen werken?"In de eerste plaats vanwege de fantastische kansen die er liggen voor consultants om continu met vernieuwende, uitdagende opdrachten bezig te zijn. Die opdrachten vragen vaak net even wat meer van je, zodat je jezelf altijd kunt blijven ontwikkelen. Maar wat ik minstens zo belangrijk vind: Quint heeft altijd maximaal meebewogen met wat ik zocht in een werkgever. Dat is met iedere levensfase anders. Van grenzeloze ambitie als starter tot meer privétijd na de geboorte van kinderen. Van ondersteuning bij ziekte tot de mogelijkheid een opleiding te volgen naast het werk. Als je privé-situatie even wat meer aandacht nodig heeft, kun je in een beschermde omgeving bij een opdrachtgever of op een interne opdracht werken, thuis of bij Quint. Nog steeds past Quint mij als een jas."

"Als je privé-situatie even wat meer aandacht nodig heeft, wordt er maximaal voor je gezorgd."

Wat maakt Quint uniek?

"Een positief en gezond werkklimaat is altijd het startpunt bij Quint. Daardoor is een heerlijke mix ontstaan waarbij het draait om het goed uitvoeren van uitdagende opdrachten. En dat zonder dingen die ik niet zie zitten: een zestigurige werkweek, lijstjes met de beste consultant op basis van billable uren of het afbranden van jonge medewerkers voor maximale winstgevendheid."


Wat zou je missen als je Quint ooit zou verlaten?

"Vooral de fantastische vibe. Er dwaalt een jonge geest door het bedrijf. Slimme collega's met passie die altijd voor je klaarstaan als je hulp nodig hebt en een cultuur die innovatie stimuleert, waardoor we voorop lopen in ons vakgebied. Die vibe ben ik nergens anders tegengekomen."


Frank de Vries

Principal Consultant