Van het hoofd
naar het hart

Tijdens deze training maak kennis met de paradigma verschuiving die gaande is in de wereld, waarin zingeving één van de voornaamste drijfveren is en de rechter hersenhelft (gevoel) net zo belangrijk is als de linker (logica). Je leer hoe je positieve psychologie (‘science of happiness’) praktisch kan inzetten om meer impact te maken in je leven. Ook ontdek en ervaar je de kracht van het communiceren vanuit je hart. Vind jouw persoonlijke missie op basis van je passies, zingeving en talenten. En vertaal je die persoonlijke missie naar je eigen ‘meaning maker story’. Bepaal je Q-doelen die bijdragen aan het succes van Quint vanuit je eigen ‘meaning maker story’.


Naast het verkrijgen van inzichten over het nieuwe paradigma en de positieve psychologie ga je samen met collega’s aan de slag met interactieve oefeningen om je persoonlijke missie te vinden en deze te vertalen naar je opdrachten en persoonlijke loopbaan. Aan het eind van de training ben je in staat om vanuit je hart een pitch te geven over je persoonlijke missie en kun je gericht gaan werken aan het verwezenlijken daarvan.   

Wat wordt er van jou verwacht: Ter voorbereiding 1 uur om een vragenlijst in te vullen en 1 uur om deze te bespreken met vrienden en/of collega’s. 


Na de training 

Ben je in staat om je persoonlijke missie helder te formuleren in een ‘meaning maker story’. Ben je in staat om deze te vertalen naar je persoonlijke ontwikkelplan en richting in je loopbaan. Ben je in staat om je Q doelen aan te laten sluiten bij je persoonlijke missie. Ben je in staat om vanuit intrinsieke motivatie te handelen en je collega’s te inspireren.


Praktische informatie

Voor wie: Quinter A t/m E 

Duur / Frequentie: 2 dagdelen van 5 uur (16:00 - 21:00 uur)