Systemisch adviseren en coachen

De training bestaat uit 6 workshops (van 1 dagdeel), waarin telkens een relevant systemisch thema centraal staat en 3 supervisiebijeenkomsten.


In workshop 1 en 2 komt het contracteren met opdrachtgevers aan bod. Welke taken komen er regelmatig op jouw bord terecht, die eigenlijk bij de opdrachtgever of de organisatie zelf horen? En wat is er vanuit jouw positie nodig om een dienend contract te sluiten, zonder in de valkuil te stappen van deze ‘uitbestede’ klussen? Je maakt kennis met de begrippen magische, aangeboden en dienende plek.


In workshop 3 en 4 leer en ervaar je welke oerkrachten (systemische principes) er in de onderstroom van alle systemen actief zijn: ordening, insluiten, uitwisseling en bestemming. Voel je vaker aan dat er iets niet klopt in een organisatie? Dan krijg je nu de nodige kennis, taal en ‘ondertiteling’ om deze patronen te herkennen en te kunnen benoemen.

In workshop 5 en 6 ga je zelf praktisch aan de slag met systemische vragen, systemisch luisteren en een aantal systemische werkvormen, zoals tafelopstellingen. Hierdoor breidt je je repertoire als consultant uit met nieuw ‘materiaal’, waardoor je in staat bent om alternatieve interventies te doen en snel tot de essentie te komen.


Na de training

· Ken je de vier oerkrachten die de onderstroom van (organisatie)systemen bepalen: ordening, insluiten, uitwisseling en bestemming.

· Heb je zicht op je eigen overdrachtspatronen in het contracteren met opdrachtgevers. Je weet wat je kunt doen (en laten) om een ‘dienend’ contract te sluiten.

· Heb je jouw toolbox aangevuld met systemische werkvormen en systemische vragen die je kunt inzetten binnen je eigen opdrachten.

· Heb je een nieuwe, verdiepende kijk op organisaties, teams en jezelf. Je bent gegroeid in je vak als consultant én als persoon.


Praktische informatie
Voor wie: Quinter A t/m E
Duur / Frequentie: zes workshops (van 17:00-21:00 uur) + drie supervisiebijeenkomsten (van 17:00-21:00 uur)