Klantgerichte interactie

Uitstekende voorbereiding staat aan de basis van succes en met een gegronde voorbereiding creëer je impact bij opdrachtgevers. Deze training biedt Quinters handvatten en praktijkgerichte voorbeelden om bij onze klanten het verschil te maken. De wereld van strategische adviesdiensten verandert zeer snel en willen wij als Quint op de kop van de raket blijven zitten dan zullen wij die verandering continue voor moeten blijven. Het is daarom noodzakelijk dat we met z’n allen goed voorbereid zijn voor een klant gesprek.  Voorbeelden hiervan zijn: 

  • Intake  
  • Interview tijdens een opdracht  
  • Commerciële ondersteuning  
  • Op een netwerkbijeenkomst 
  • Andere cliënt facing activiteiten 


Ter voorbereiding op sessie 1 ontvang je 2 huiswerkopdrachten: 

  1. Quint Pitch; 
  2. Werk uit hoe jij op dit moment een eerste gesprek met een klant / prospect voorbereid. 


Welke media kan je raadplegen om je gesprek voor te bereiden, welke vragen moeten absoluut gesteld worden aan onze opdrachtgevers en hoe zorgen wij ervoor dat onze opdrachtgevers direct de ‘Dare to Challenge’ ervaring krijgen? Dit zijn slechts enkele elementen die van essentieel belang zijn om een onuitwisbare indruk achter te laten bij onze opdrachtgevers. De dynamiek en communicatie tussen consultants en sales zijn essentieel in deze voorbereiding. Hoe vaak komt het voor dat we door allerlei legitieme redenen hier niet aan toe komen? Tijdens sessie 1 gaan we aan de hand van een theoretisch kader je Quint Pitch verder verscherpen en aandacht besteden aan hoe je het gesprek optimaal voorbereid. Vervolgens gaan we dit met elkaar oefenen in rollenspellen. 


Na de training

Is mij nogmaals de structuur van een klantgericht gesprek onder de aandacht gebracht. De training heeft mij een aantal bruikbare handvatten aangereikt om deze effectief in een gesprek tot uitvoering te brengen. De verschillende technieken om een goed gesprek te houden zoals, SODAT, de 7 W’s, open en gesloten vragen, LSD, non verbale communicatie, etc, weet ik op een juiste manier in te zetten om als professionele gesprekspartner over te komen. Door het volgen van deze training weet ik mij als Quinter scherp en onderscheidend neer te zetten bij onze opdrachtgevers (klant of prospect). De ‘dare to challenge’ mentaliteit van Quint zal snel door mijn gesprekspartner herkend worden. De training is een opfrissing en aanscherping van wat je al weet, c.q. behoort te weten. Het zorgt voor een herijking van de basiscomponenten van hoe een goed gesprek voor te bereiden, uit te voeren en op te volgen. Het draagt bij aan de Quint werkwijze en hoe wij ons in de markt positioneren. 


Praktische informatie

Voor wie: Quinter A t/m E 

Duur / Frequentie: één dagdeel