Feedback Ontvangen & Geven

Feedback is een krachtig instrument. Organisaties met een effectieve feedback cultuur presteren beter. Tegelijkertijd is Feedback geven en ontvangen niet iets wat we van nature leuk vinden of toepassen. Constructief bedoelde feedback wordt lang niet altijd goed ontvangen door de ander of roept zelfs weerstand op. Van Ierschot heeft korte Feedback Labs ontworpen, waarin we precies trainen wat je nodig hebt om effectief feedback te geven en te ontvangen. Actief, to-the-point en direct bruikbaar. De Feedback Labs zijn compact en praktisch met minimale theorie (kort en doeltreffend) en maximaal oefenen en rollenspellen. We splitsen de Labs in de onderwerpen Ontvangen (1) en Geven (2) en we werken in kleine groepen, zodat iedereen aan bod komt en het niveau van onderling vertrouwen wordt vergroot. We oefenen met casuïstiek die deelnemers zelf inbrengen en we werken met een aantal vaste, professionele trainingsacteurs waarmee de deelnemers in rollenspelen de feedback situaties nabootsen en oefenen. 


De training begint plenair met een theoriedeel, waarin we aandacht besteden aan onder andere: 

  • Impact van Feedback 
  • Begrip van de belangrijkste 'feedback triggers' (wat gebeurt er als je feedback ontvangt? Wanneer neem je feedback aan en wanneer niet etc) 
  • De spanning tussen de wil om te leren en het verlangen naar acceptatie 
  • Fixed mindset versus growth mindset (en de impact op je performance) 
  • Het belang van een constructieve boodschap en hoe ziet die er dan uit 
  • Structuur aanbrengen in het gesprek en de do's and dont's per onderwerp 


Daarna splitsen we in groepen, voor rollenspelen met de acteur. in dit praktische deel krijgt iedereen de gelegenheid om in een veilige setting, specifieke situaties te oefenen met een acteur/trainer. 


Na de training

Na deze Feedback Labs herken je de meest voorkomende valkuilen bij Feedback, begrijp je de psychologische mechanismen er achter, weet je de do’s & don’ts bij effectieve feedback, heb je de kracht van een goed gebrachte boodschap ervaren, weet je wat je eigen stijl is en heb je een handig en toepasbaar model voor het gesprek in handen. 


Praktische informatie

Voor wie: Quinter A t/m E

Duur / Frequentie: twee avonden van 18.00 – 21.00 uur